Całkiem od niedawna polubiłam indyjskie smaki w postaci mango lassi. Polecam spróbować. Jeśli kupicie mango mało dojrzałe, twarde, owińcie je papierowym ręcznikiem i pozostawcie w ciemnym, chłodnym miejscu. Powoli sobie dojrzeje. Kardamon w mango lassi jest niezbędny! W Indiach mango lassi jest przyrządzane na bazie jogurtu i wody, ja użyłam maślanki, ale mlecznych kombinacji jest wiele do wypróbowania.
Mango lassi
składniki na 3 porcje:
1 dojrzałe mango
1,5 szkl zimnej maślanki
szczypta kardamonu
łyżka brązowego cukru
Mango obrać, odkroić miąższ od pestki. Zmiksować z cukrem, kardamonem i maślanką.
Beti witaj :)
OdpowiedzUsuńBrzmi zachęcająco i bardzo ładnie się prezentuje.
Może spróbuję przygotować.
Pozdrawiam mocno.
Ada
chwila moment i gotowe Adusiu :)
Usuń