sobota, 6 października 2012

Mango lassi

Całkiem od niedawna polubiłam indyjskie smaki w postaci mango lassi. Polecam spróbować. Jeśli kupicie mango mało dojrzałe, twarde, owińcie je papierowym ręcznikiem i pozostawcie w ciemnym, chłodnym miejscu. Powoli sobie dojrzeje. Kardamon w mango lassi jest niezbędny! W Indiach mango lassi jest przyrządzane na bazie jogurtu i wody, ja użyłam maślanki, ale mlecznych kombinacji jest wiele do wypróbowania.
 
 
Mango lassi
składniki na 3 porcje:
1 dojrzałe mango
1,5 szkl zimnej maślanki
szczypta kardamonu
łyżka brązowego cukru
 
Mango obrać, odkroić miąższ od pestki. Zmiksować z cukrem, kardamonem i maślanką. 

2 komentarze:

  1. Beti witaj :)
    Brzmi zachęcająco i bardzo ładnie się prezentuje.
    Może spróbuję przygotować.

    Pozdrawiam mocno.

    Ada

    OdpowiedzUsuń