Potrzeba matką ... tym razem inspiracji. Często najsmaczniejsze dania powstają pod wpływem braku czasu, pustej lodówki i wielkiego głodu.
Tagiatelle z sosem musztardowo-ketchupowym
Składniki na 3-4 porcje:
makaron tagiatelle np. szpinakowy
0,5 kg mięsa mielonego drobiowego
8-10 pieczarek
1 cebula
2 łyżki oleju
3 łyżki gotowego sosu musztardowo-ketchupowego (można użyć też 1 łyżki musztardy, 2 łyżek ketchupu i ulubionych ziół)
dodatkowo 3 łyżki ketchupu
0,5 kubeczka śmietanki 30%
sól, pieprz
Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente. Na patelni rozgrzewamy olej. Dodajemy mięso mielone, posiekaną cebulę, pokrojone w plasterki pieczarki. Solimy, pieprzymy. Smażymy, mieszając. Gdy mięso się podsmaży, dodajemy sos i dodatkowy ketchup. Mieszamy. Dolewamy smietankę. Podgrzewamy. Podajemy z makaronem. Smacznego!
Tak pieknie to wyglada, ze juz wiem co zrobie na obiad w poniedzialek:)
OdpowiedzUsuń:) A proszę Cie bardzo! Mam nadzieję, że będzie smakowało!
UsuńHmmm... a kiedy to było na obiad i dlaczego nic dla mnie nie zostało ja się pytam???
OdpowiedzUsuńMąż
Nie musiałeś się podpisywać, żebym odgadła, kto się kryje pod tym komentarzem. A zasłużyłeś?? ;)
UsuńHmm, lubię musztardę, uwielbiam makaron, to coś dobrego! Zapisuję przepis - do szybkiego zrobienia. :)
OdpowiedzUsuńDokładnie, do szybkiego zrobienia :) Życzę smacznego!
Usuń