sobota, 21 lipca 2012

Tagiatelle z sosem musztardowo-ketchupowym


Potrzeba matką ... tym razem inspiracji. Często najsmaczniejsze dania powstają pod wpływem braku czasu, pustej lodówki i wielkiego głodu.


Tagiatelle z sosem musztardowo-ketchupowym
Składniki na 3-4 porcje:
makaron tagiatelle np. szpinakowy
0,5 kg mięsa mielonego drobiowego
8-10 pieczarek
1 cebula
2 łyżki oleju
3 łyżki gotowego sosu musztardowo-ketchupowego (można użyć też 1 łyżki musztardy, 2 łyżek ketchupu i ulubionych ziół)
dodatkowo 3 łyżki ketchupu
0,5 kubeczka śmietanki 30%
sól, pieprz

Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente. Na patelni rozgrzewamy olej. Dodajemy mięso mielone, posiekaną cebulę, pokrojone w plasterki pieczarki. Solimy, pieprzymy. Smażymy, mieszając. Gdy mięso się podsmaży, dodajemy sos i dodatkowy ketchup. Mieszamy. Dolewamy smietankę. Podgrzewamy. Podajemy z makaronem. Smacznego!

6 komentarzy:

  1. Tak pieknie to wyglada, ze juz wiem co zrobie na obiad w poniedzialek:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. :) A proszę Cie bardzo! Mam nadzieję, że będzie smakowało!

      Usuń
  2. Hmmm... a kiedy to było na obiad i dlaczego nic dla mnie nie zostało ja się pytam???

    Mąż

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nie musiałeś się podpisywać, żebym odgadła, kto się kryje pod tym komentarzem. A zasłużyłeś?? ;)

      Usuń
  3. Hmm, lubię musztardę, uwielbiam makaron, to coś dobrego! Zapisuję przepis - do szybkiego zrobienia. :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dokładnie, do szybkiego zrobienia :) Życzę smacznego!

      Usuń