sobota, 21 lipca 2012

Serowe babeczki z jagodami


Babeczki te są wyjątkowo smaczne, bo kochamy wszystko, co z jagodami. Dodatek sera sprawił, że ciasto wyszło wilgotne. Ser plus jagody to doskonałe połączenie. 


Serowe babeczki z jagodami
Składniki na ok. 16 sztuk:
1 1/2 szkl mąki
3/4 szkl sera 3-krotnie mielonego
1/2 szkl cukru
1/2 szkl roztopionego masła
1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
1 jajo
2 łyżki esencji waniliowej
200 g jagód
cukier puder do posypania


W jednej misce mieszamy składniki mokre (ser, masło, jajo, esencja). W drugiej suche (mąka, cukier, proszek). Mokre wlewamy do suchych i mieszamy łyżką do połączenia. Na koniec dodajemy jagody i mieszamy. Ciasto będzie dość gęste. Nakładamy je łyżką do papilotek. Babeczki nie wyrosną zbytnio. Pieczemy je 20-25 minut w temp. 180 stopni C. Gdy ostygną posypujemy cukrem pudrem.


2 komentarze:

  1. ładne zdjcia.
    babeczki w każdej wersji są pełne uroku ;]

    OdpowiedzUsuń