sobota, 12 marca 2016

Andruty z masą z mleka w proszku


Przysmak z dzieciństwa. Mega słodki. Przekładany kremem czekoladowym, który w przygotowaniu przypomina blok czekoladowy. Wafle w połączeniu z tym kremem pozostają nadal chrupkie.


Składniki na 1 opakowanie wafli (ok. 160 g):
200 g masła
125 ml wody
1 szkl. cukru
3 łyżki ciemnego kakao
1,5 szkl. mleka w proszku

Masło rozpuścić w rondelku z cukrem, wodą i kakao na małej mocy palnika. Zdjąć z palnika. Do roztopionego masła dodać mleko w proszku i szybko wymieszać. Przekładać wafle, włożyć do lodówki.

Jeśli pozostanie Wam masy, zróbcie szybkie pralinki owsiane.



1 komentarz:

  1. Nawet ktoś nieznający się na gotowaniu poradzi sobie z przepisem :)

    OdpowiedzUsuń