Myślałam, że będę miała 3 godzinki, aby podzielić się nowymi przepisami, a tu mały brzdąc się wierci i kręci, więc muszę się spieszyć :). Ostatnio robię same muffiny, a te są wyjątkowo pyszne. Delikatne ciasto z nadzieniem budyniowym. Na ciepło są obłędne, ale po wystygnięciu też niebo w gębie. Przepis znalazłam na tej stronie.
Muffiny z budyniem
Składniki na 6 dużych kokilek:
Budyń ugotować w 300ml mleka z dwoma łyżkami cukru. Lekko
przestudzić.
Do roztopionego masła dodać 170ml mleka oraz jajka. Wymieszać.
W drugim naczyniu wymieszać składniki suche (mąka, proszek do pieczenia, sól, cukier).
Następnie do suchych składników wlać mokre składniki i wymieszać.
Na dno foremek wlać ok. 1cm ciasta, następnie łyżką nałożyć budyń i zakryć go resztą ciasta.
Muffiny piec 25 minut w 190 stopni C.
Do roztopionego masła dodać 170ml mleka oraz jajka. Wymieszać.
W drugim naczyniu wymieszać składniki suche (mąka, proszek do pieczenia, sól, cukier).
Następnie do suchych składników wlać mokre składniki i wymieszać.
Na dno foremek wlać ok. 1cm ciasta, następnie łyżką nałożyć budyń i zakryć go resztą ciasta.
Muffiny piec 25 minut w 190 stopni C.
wyglądają wspaniale, chętnie bym jednego zjadła :)
OdpowiedzUsuńi są naprawdę dobre, bez dwóch zdań :)
OdpowiedzUsuń