piątek, 13 stycznia 2012

Pyszne muffiny z budyniem

Myślałam, że będę miała 3 godzinki, aby podzielić się nowymi przepisami, a tu mały brzdąc się wierci i kręci, więc muszę się spieszyć :). Ostatnio robię same muffiny, a te są wyjątkowo pyszne. Delikatne ciasto z nadzieniem budyniowym. Na ciepło są obłędne, ale po wystygnięciu też niebo w gębie. Przepis znalazłam na tej stronie.

Muffiny z budyniem

Składniki na 6 dużych kokilek:




Budyń ugotować w 300ml mleka z dwoma łyżkami cukru. Lekko przestudzić.
Do roztopionego masła dodać 170ml mleka oraz jajka. Wymieszać.
W drugim naczyniu wymieszać składniki suche (mąka, proszek do pieczenia, sól, cukier).
Następnie do suchych składników wlać mokre składniki i wymieszać.
Na dno foremek wlać ok. 1cm ciasta, następnie łyżką nałożyć budyń i zakryć go resztą ciasta.
Muffiny piec 25 minut w 190 stopni C.

2 komentarze:

  1. wyglądają wspaniale, chętnie bym jednego zjadła :)

    OdpowiedzUsuń
  2. i są naprawdę dobre, bez dwóch zdań :)

    OdpowiedzUsuń