Pyszne i zdrowe śniadanie w zaledwie 5 minut. Czy codziennie pamiętacie o tym, że śniadanie to podstawa? Mój pudding to dobry
i pyszny start w długi grudniowy dzień. Doda Wam energii i korzystnie wpłynie na układ trawienny.
Pudding ryżowy z orzechami i suszonymi śliwkami
Składniki:
1 szkl mleka 1,5%
1 szkl płatków ryżowych
5 suszonych posiekanych śliwek
garść orzechów laskowych
łyżeczka miodu
szczypta cynamonu
W rondelku zagotowujemy mleko. Dodajemy płatki ryżowe i gotujemy na małym ogniu 2-3 minuty, aż lekko zgestnieją. Dodajemy śliwki, orzechy, miód, cynamon i mieszamy. Smacznego!
Prześladują mnie ostatnio takie puddingi, więc muszę się w końcu zabrać ;) Wspaniale wygląda.
OdpowiedzUsuń