niedziela, 4 grudnia 2011

Szybki pudding ryżowy z orzechami i suszonymi śliwkami

Pyszne i zdrowe śniadanie w zaledwie 5 minut. Czy codziennie pamiętacie o tym, że śniadanie to podstawa? Mój pudding to dobry
i pyszny start w długi grudniowy dzień. Doda Wam energii i korzystnie wpłynie na układ trawienny.

Pudding ryżowy z orzechami i suszonymi śliwkami
Składniki:
1 szkl mleka 1,5%
1 szkl płatków ryżowych
5 suszonych posiekanych śliwek
garść orzechów laskowych
łyżeczka miodu
szczypta cynamonu

W rondelku zagotowujemy mleko. Dodajemy płatki ryżowe i gotujemy na małym ogniu 2-3 minuty, aż lekko zgestnieją. Dodajemy śliwki, orzechy, miód, cynamon i mieszamy. Smacznego!

1 komentarz:

  1. Prześladują mnie ostatnio takie puddingi, więc muszę się w końcu zabrać ;) Wspaniale wygląda.

    OdpowiedzUsuń