piątek, 16 marca 2012

Omlet z cukinią


Uwielbiamy omlety. Te biszkoptowe na słodko i wytrawne z samych jajek. To bardzo cholesterolowe, sycące danie. Można sobie na nie pozwolić jedynie w niedzielny poranek. Taki omlet przygotowuje się naprawdę bardzo szybko. 10 minut i mamy śniadanie do łóżka :)

Omlet z cukinią:
Składniki na 2 omlety:
10 jajek
pół cukini
pół pęczka natki pietruszki
Przyprawy: sól, pieprz, mielona papryka, suszona bazylia, oregano
2 łyżki oleju

W misce należy rozbełtać jajka. Dodać pokrojoną w kosteczkę cukinię, posiekaną pietruszkę oraz przyprawy według uznania. Wymieszać. Wylać połowę jajek na rozgrzaną patelnię z oliwą. Smażyć pod przykryciem, do momentu, aż się zetnie. Omletu nie trzeba przewracać. Zsunąć na talerz. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz