czwartek, 4 czerwca 2015

Panierowany camembert z borówką

Uwielbiamy z mężem camembert na gorąco z borówkami lub żurawiną. Przekrajawając chrupiącą panierkę, wylewa się półpłynny gorący i ciągnący ser. Dla nas w połączeniu z sałatą stanowi idealną kolację przy winie. Istny afrodyzjak. Gorąco polecam!


Składniki dla 2 osób:
2 sery camembert
2 łyżki mąki
2 jajka
4 łyżki bułki tartej
konfitura z borówki
olej rzepakowy do smażenia
sól, pieprz

Ser obtaczamy w rozmąconym jajki z solą i pieprzem. Następnie obtaczamy w mące. Kolejno w jajku i w bułce tartej. Smażymy na głębokim, gorącym oleju. Podajemy od razu w towarzystwie sałaty       i borówki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz