Sposób na szybkie letnie ciasto, dla niespodziewanych gości. Dobry domowy biszkopt można kupić w niektórych piekarniach i cukierniach. Nie wstydzę się, że takich używam. Nie mam ochoty stać długo w kuchni, kiedy na dworze jest tak pięknie. Radzę Wam: Delektujcie się pogodą i ciastem!
Składniki:
1 biszkopt z piekarni/cukierni
1 mała puszka kajmaku
1 opakowanie serka philadelphia (kremowy, lekko solony twarożek)
250 g mascarpone
4 łyżki cukru pudru
letnie owoce (maliny, borówki, czarna porzeczka)
Jeśli biszkop jest wysoki, używamy tylko połowy przekrojonego wzdłuż blatu. Smarujemy kajmakiem. Mascarpone miksujemy z philadelphią i cukrem pudrem. Wykładamy na kajmak. Dekorujemy owocami. Bon apetit!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz