Placek owsiany to zdrowa, gruba wersja naleśnika. Jest bardzo sycący. Mi wystarczyła połowa, aby napełnić bardzo głodny brzuszek.
Placek owsiany
Składniki na 1 duży placek:
80 g płatków owsianych
40 g rodzynek BIO
Składniki na 1 duży placek:
80 g płatków owsianych
40 g rodzynek BIO
1 łyżka syropu klonowego
2 jajka
2 łyżki jogurtu naturalnego
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/4 łyżeczki cynamonu
Płatki wymieszać z rodzynkami i syropem. Odstawić na kilka minut.
Jajka ubić, dodać jogurt i proszek do pieczenia. Wszystkie składniki razem wymieszać.
Patelnie teflonową mocno rozgrzać. Wylać ciasto i usmażyć jeden, duży placek z obu stron bez dodatku tłuszczu.
Placek podać z ulubionymi dodatkami. Ja polałam swój syropem klonowym.
2 łyżki jogurtu naturalnego
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/4 łyżeczki cynamonu
Płatki wymieszać z rodzynkami i syropem. Odstawić na kilka minut.
Jajka ubić, dodać jogurt i proszek do pieczenia. Wszystkie składniki razem wymieszać.
Patelnie teflonową mocno rozgrzać. Wylać ciasto i usmażyć jeden, duży placek z obu stron bez dodatku tłuszczu.
Placek podać z ulubionymi dodatkami. Ja polałam swój syropem klonowym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz