czwartek, 24 listopada 2011

Spaghetti z cukinią

Pyszny makaron z cukinią i sosem śmietanowym. Z cyklu dań szybkich i niezawodnych. Zarówno na obiad w samotności jak i na kolację z przyjaciółmi.

Spaghetti z cukinią
Składniki na 2 porcje:
1 mała cukinia pokrojona w półtalarki
2 łyżeczki kaparów z zalewy
1 mała posiekana cebula
2 łyżki kwaśnej śmietany
1/4 szklanki słodkiej śmietany 12%
sól, biały pieprz, suszone oregano, rozmaryn
2 łyżki oliwy z oliwek
ugotowany makaron al dente

Na patelni rozgrzewamy oliwę, podsmażamy na niej cebulę z cukinią, aż zmiękną. Dodajemy kapary, śmietanę. Wszystko razem podgrzewamy minutę na małym ogniu. Doprawiamy. Dodajemy makaron do sosu. Mieszamy i możemy podawać. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz