niedziela, 20 maja 2012

Schab pod warzywami


Zdrowszego pomysłu na schab nie miałam. Schab pod pierzynką z warzyw. Mięso poddusiło się
w warzywnym sosie własnym. Wyszło spod kołderki kruche i soczyste. Można byłoby rzec, że się spociło od gorąca ;)


Schab pod warzywami
Składniki na 4 porcje:
1 kg schabu bez kości
pęczek zielonych szparagów
2-3 marchewki pokrojone w talarki
2-3 pietruszki pokrojone w talarki
kilka ziemniaków pokrojonych w talarki
oliwa
sól, pieprz, oregano, kminek w ziarnach, suszony koperek

Schab myjemy, kroimy w plastry, jak na kotlety, lecz nie rozbijamy. Układamy na formie wysmarowanej oliwą. Solimy, pieprzymy. Układamy warstwowo szparagi w całości, później marchew, pieptruszkę i ziemniaki. Solimy i doprawiamy. Wstawiamy do piekarnika na około godzinę. Temp. 180 stopni C. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz