Szybciutkie w przygotowaniu i mocno kokosowe babeczki. Wielbicielom kokosu nie sprawią zawodu. W środku białe i wilgotne. Mocno się spiekają z góry, można więc to zakamuflować i przywołać wręcz smak bounty, polewając je mleczną czekoladą. Ale to już jutro...
Kokosanki
10 sztuk:
1 i 1/4 szklanki mleka
1 i 1/4 łyżeczki miodu
3 szklanki wiórków kokosowych
1/2 szklanki cukru
1/2 szklanki mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 duże jajka
1 i 1/4 szklanki mleka
1 i 1/4 łyżeczki miodu
3 szklanki wiórków kokosowych
1/2 szklanki cukru
1/2 szklanki mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 duże jajka
Piekarnik nagrzać do 200 stopni. Foremki na babeczki wyłożyć papierowymi papilotkami. Zagotować mleko z miodem, odstawić z ognia.
Wymieszać wiórki kokosowe, cukier, mąkę i proszek do pieczenia. Powoli wlać ciepłe mleko i miksować na wolnych obrotach. Dodać jajka i miksować, aż składniki dobrze się połączą.
Masą napełnić papilotki, dbając aby masa za każdym razem była dokładnie wymieszana. Piec na złoty kolor, przez około 25 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz