Udało mi się wyczarować przepis, aby dobrze doprawić surówkę z czerwonej kapusty. Taka surówka będzie idealnie pasować do pieczonego kurczaka, bitek, czy pieczeni. Przepis jest banalny, sęk tkwi jedynie w dobraniu składników do sosu.
Surówka z czerwonej kapusty
1 malutka główka czerwonej kapusty
łyżka majonezu
łyżka chrzanu
2 łyżki octu winnego ze śliwek
pieprz, sól
4 łyżki słodkiej śmietany
pół łyżeczki cukru
Kapustę drobno siekamy. Wszystkie pozostałe składniki mieszamy energicznie w zamkniętym słoiczku i łączymy z kapustą. Smaczności!
czerwona kapusta była moją zmorą w przedszkolu. od tamtej pory się z nią nie mierzyłam już. ciekawa jestem czy po takim czasie by mi posmakowała?
OdpowiedzUsuńpozdrawiam
Malwinko, do niektórych rzeczy się poprostu nie da przekonać, bo zostaną traumą na całe życie :) Ja od malucha nie tknę surowego jabłka. Ale do do zapiekanych w szarlotce i soku jabłkowego już się dałam namówić :)
OdpowiedzUsuń