niedziela, 27 marca 2011

Pancakes na śniadanie

Pyszne puszystke placuszki, niczym biszkopciki. Są bardzo lekkie i wybornie będą smakować do konfitury malinowej, twarożku, serka waniliowego lub posypane cukrem pudrem. Robi się je ekspresowo i szybciutko smaży. Na niedzielne śniadanie lub podwieczorek wręcz idealne!

Pancakes
12 małych placuszków:
200 ml mleka
1 jajko
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżka cukru
2 łyżki oleju
125 g mąki pszennej
2 łyżeczki cukru waniliowego

Mąkę zmieszać z proszkiem do pieczenia. Natsępnie wszystkie składniki zmiksować.
Rozgrzać patelnię z odrobiną oleju. Łyżką nabierać porcje ciasta i smażyć z obu stron na złoty kolor na wolnym ogniu (ok. minuty z każdej strony).
Smacznego!

1 komentarz:

  1. jakie smakowite śniadanko;) dawno nie robiłam naleśników

    pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń