To była bardzo dobra włoska kolacja na ciepło. Do niej konieczne jest wino!
Tosty z szynką parmeńską i suszonymi pomidorami
na 1 osobę:
3 kromki pieczywa tostowego pełnoziarnistego
3 plastry sera gouda
3 plastry szynki parmeńskiej
3 garście rukoli
3 suszone pomidory z oliwy
płatki parmezanu
Nagrzej piekarnik do 180 stopni. Pieczywo tostowe skropcie odrobiną oliwy, w której mieliście suszone pomidory. Na każdym kawałku pieczywa, połóżcie plaster sera, garść rukoli, szynkę oraz pomidora. Zapiekajcie ok 15 minut. Podawajcie z płatkami parmezanu. Ja obieram po prostu kostkę parmezanu obieraczką do warzyw. Smacznego!
Beti- idealne są wręcz;) w sam raz na podsumowanie dnia;)
OdpowiedzUsuńdzięki Malwinko:) moja kicia się do nich nawet dobrała :)
OdpowiedzUsuńO rany - znów moje smaki :) Pyyycha!
OdpowiedzUsuńI podpisuję się że wino do tego jest koniecznością - najlepiej czerwone wytrawne ;)
Nat, znów pomidory cię skusiły co? ;)
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńUwielbiam tosty i z pewnością wypróbuję powyższy przepis :). Ostatnio kupiłam na https://duka.com/pl/agd/tostery nowy opiekacz do kanapek, w którym przyrządzam moje ulubione zapiekanki z żółtym serem i pieczarkami. Takie tosty idealnie sprawdzają się jako danie śniadaniowe.
OdpowiedzUsuń