czwartek, 17 marca 2011

Sałata z parmezanem i suszonymi pomidorami

Taką oto sałatę przyrządziłam do filetów kurczaka panierowanych w kolorowym pieprzu. Do tej sałatki i kurczaka podałam sos czosnkowy. Było smacznie i zdrowo.

Sałata z parmezanem i suszonymi pomidorami
6 suszonych pomidorów w zalewie z oliwy
1 awokado
pół cytryny
mieszanka sałat (rukola, sałata rzymska i lodowa)
pół ogórka wężowego
10 dag płatków parmigiano reggiano

Awokado obieram, kroję w kostkę, skrapiam sokiem z cytryny, aby nie ściemniało. Pomidory odsączam z oliwy, kroję na mniejsze kawałki. Ogórka myję, kroję w cieniutkie plasterki. Obieraczką do warzyw odkrajam płatki parmezanu w kostce. Wszystkie składniki mieszam i podaję z jogurtowym sosem czosnkowym.

2 komentarze:

  1. Jak dla mnie sałatka idealna - super!
    A to wszystko z powodu miłości do suszonych pomidorów :)

    A Twoja sałatka prezentuje się naprawdę ślicznie i na pewno była przepyszna :)

    Ściskam!! =)

    OdpowiedzUsuń
  2. Podzielam Twoją miłość :) a jeszcze do niedawna było inaczej :) ale nauczyłam je się okraszać winegretem balsamico, chyba tak smakują najlepiej. Nat, masz jakiś dobry sposób na podanie suszonych pomidorów?

    OdpowiedzUsuń